Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμμετοχή της εταιρίας HERBS&OILS με έδρα της Ξηρολιμνη στην ημερίδα:Startup Week 2016.Ομιλία του Νίκου Μαλινη σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στο καφέ "Παύλου Μελα"

Για τους περισσότερους Ευρωπαίους πολίτες, η έννοια του startup έχει συνδεθεί με εταιρείες που κινούνται στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και ιδίως στον τομέα που αφορά προϊόντα και υπηρεσίες προς καταναλωτές. Πρόκειται για μία λανθασμένη εντύπωση.

Ένα «startup» δεν είναι απαραίτητο να ασχολείται με τις ψηφιακές τεχνολογίες. Αυτό που χρειάζεται είναι η ομάδα που το δημιούργησε να έχει μία καινοτόμα ιδέα που να αλλάξει τα δεδομένα και το επιχειρηματικό μοντέλο σε έναν κλάδο. Αυτά είναι τα startups που και προσελκύουν επενδυτές και έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν και να εξελιχθούν σε μεγάλους «παίκτες». Το οικοσύστημα αυτό προέκυψε γιατί νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα, καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα και κυρίως νέοι άνθρωποι καθιέρωσαν νέους τρόπους και μια νέα αντίληψη για την επιχειρηματικότητα, που γίνεται πια δυναμική, ευέλικτη και πολλά υποσχόμενη.

Ο Δήμος Κοζάνης δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει και φέτος στην πανευρωπαϊκή εβδομάδα ενημέρωσης, παρουσίασης καλών πρακτικών και ενθάρρυνσης των νέων ανθρώπων να επενδύσουν την γνώση και τις ιδέες τους δημιουργώντας υγιείς, καινοτόμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Μεγεθύνοντας την εμπειρία που αποκτήθηκε από το Startup Week 2016, ο Δήμος Κοζάνης , σε στενή συνεργασία με τo Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και την ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, την υποστήριξη του ΕΒΕ Κοζάνης και της επιχειρηματικής κοινότητας, διοργανώνει στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ένα διήμερο αφιερωμένο στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, στις νεοφυείς επιχειρήσεις, στις καλές πρακτικές και στα χρηματοδοτικά εργαλεία & προγράμματα, σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο.

Ο απώτερος στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να προσκαλέσουμε και ταυτόχρονα να προκαλέσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για το επιχειρείν, να θέσουν τα θεμέλια δημιουργίας ενός σύγχρονου παραγωγικού προτύπου, μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας, ενός άλλου τρόπου σκέψης και δράσης γενικότερα.

Γι αυτό και ο τίτλος που επιλέξαμε φέτος είναι 'Καινοτομώ-Δρώ ενάντια στο σύνηθες' ακριβώς για να δώσουμε το στίγμα των προθέσεων της εκδήλωσης, δηλαδή να παρουσιάσουμε σημαντικά θέματα που αφορούν στη νεοφυή επιχειρηματικότητα αλλά, κυρίως, να παρουσιάσουμε τους νέους ανθρώπους του τόπου μας που τόλμησαν και έδρασαν επιχειρηματικά με γνώμονα την γνώση τους, τα όνειρά τους και την επιμονή τους να πετύχουν.

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων