Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΕΟΔ Κοζάνης επιχείρησε στο συμβάν στη Ξηρολίμνη Κοζάνης με 19 συνολικά άτομα και 5 οχήματα.

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, 
στις 16:25, το Παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ειδοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, για την ύπαρξη αγνοούμενης σε ορεινή περιοχή της Ξηρολίμνης Κοζάνης.
Συγκεκριμένα ενημερώθηκε ότι γυναίκα πενήντα οκτώ (58) ετών, είχε πάει το πρωί στο βουνό για πεζοπορία. Κατά το μεσημέρι τηλεφώνησε σε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο ενημέρωσε ότι ειχε πτώση σε δύσβατη περιοχή, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το σημείο που βρισκόταν και ζήτησε βοήθεια.
Στις 17:45, 14 μέλη της ΕΟΔ Κοζάνης βρισκόταν ήδη στο σημείο έρευνας, όπου με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (9 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 3 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα 20 ατόμων), δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ με 2 περιπολικά και 4 άτομα, 1 αστυνομικό σκύλο με συνοδό και θερμική κάμερα, του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων, της Ε.Δ.Ο.Πτολεμαΐδας και κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησαν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Μετά τον ορισμό των τομέων έρευνας και αφού χωρίστηκαν οι ομάδες, μέλη της ομάδας και ένας πυροσβέστης, όπου ερευνούσαν το δύσβατο σημείο, στις 19.26 εντόπισαν την αγνοούμενη. Ακολούθησε η παροχή Πρώτων Βοηθειών με τη καθοδήγηση του γιατρού του Παραρτήματος της Ε.Ο.Δ. Κοζάνης και στη συνέχεια ξεκίνησε η μεταφορά σε απόκρυμνη με πυκνή βλάστηση περιοχή της άτυχης γυναίκας προς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου και διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Κοζάνης, με τη συνοδεία του γιατρού και ενός μέλους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νομού Κοζάνης.
Η ΕΟΔ Κοζάνης επιχείρησε στο συμβάν με 19 συνολικά άτομα και 5 οχήματα.
Για το Παράρτημα Ν. Κοζάνης
Ο υπεύθυνος Τύπου και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε.
Σάκης Παπαϊωάννου

 
eodkozanis1
eodkozanis2 eodkozanis3 eodkozanis4 eodkozanis5

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων