Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το περίφημο ρώσικο σκυλί ράτσας ''Μπορζόι'' στην πέτρινη βρύση Ξηρολίμνης.Φωτογραφίες και δύο λόγια για την συγκεκριμμένη ράτσα.


Τα Borzoi είναι μεγάλα ρωσικά sighthounds που μοιάζουν με κάποιες φυλές της Κεντρικής Ασίας, όπως το κυνηγόσκυλο του Αφγανιστάν ,το Saluki και το Κιργιζίας Ταϊγάνιο . Μπορούν γενικά να περιγραφούν ως «μακρυμάλλης λαγωνικό", αν και τα Borzoi βρίσκονται σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα. Το μακρύ τρίχωμα είναι μεταξένιο και αρκετά επίπεδο, με ποικίλους κυματισμούς. Το μαλακό υπόστρωμα πυκνώνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή σε ψυχρά κλίματα, αλλά το ρίχνει όταν ο καιρός είναι ζεστός για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Στην υφή και την κατανομή του πάνω στο σώμα, το τρίχωματου Borzoi είναι μοναδικό.Τα αρσενικά ζυγίζουν συχνά πάνω από 45 κιλά.
Στο σπίτι το Borzoi είναι ένα ήσυχο, αλλά και ανεξάρτητο αθλητικό σκυλί. Τα περισσότερα Borzoi είναι σχεδόν αθόρυβα, γαβγίζει μόνο πολύ σπάνια. Δεν έχουν έντονες εδαφικές διεκδικήσεις και δεν μπορούν να καταλοβιστούν σαν φύλακες εναντίον κάποιου εισβολέα. Τα Borzoi είναι εξαιρετικά έξυπνη φυλή και απαιτεί ήσυχό και έμπειρο χειρισμό. Είναι ευγενά και εξαιρετικά ευαίσθητα σκύλια με ένα φυσικό σεβασμό για τους ανθρώπους, και ως ενήλικες είναι πόλυ ήσυχα στον καναπέ με εξαιρετικά ευγενικά ήθη στο σπίτι. Είναι αδιάφορα για τους ξένους, αλλά στοργικά στους ανθρώπους τους. Είναι ευαίσθητα στην εισβολή του προσωπικού χώρου τους και αυτό μπορεί να τας κάνει νευρικά στα παιδιά, εκτός αν μεγαλώσει μαζί τους από μικρή ηλικία. Παρά το μέγεθός τους, έχουν προσαρμοστεί πολύ καλά στην προαστιακή ζωή, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν μια ευρύχωρη αυλή και τακτικές ευκαιρίες για ελεύθερη άσκηση.
Το όνομα Borzoi προέρχεται από τις ρωσικές λέξεις Borzaja Sobaka που σημαίνουν "σκύλος γρήγορος σαν τον άνεμο". Η φυλή αναπτύχθηκε ανατολικά των Ουραλίων. Για εκατοντάδες χρόνια η ρωσική αυτοκρατορία χρησιμοποιούσε τα Μπορζόι για το κυνήγι κυρίως λύκων και λαγών.
Ιστορία: 
Για καιρό πίστευαν ότι σκυλιά τύπου Saluki είχαν αρχικά έρθει στην Ρωσία από το Βυζάντιο τον 9ο και 10ο αιώνα και αργότερα πάλι από τους επιδρομείς Μογγόλους της Ανατολής. Ωστόσο, τώρα που τα αρχαιολογικά αρχεία και τα αποτελέσματα της έρευνας της πρώην ΕΣΣΔ είναι ανοικτή σε επιστήμονες, έχει γίνει αρκετά σαφές ότι η πρωταρχική τύπου sighthound εξελίχθηκε μεταξύ του Κιργιστάν, το Καζακστάν κάτω μέρος του Αλτάι και οι πεδιάδες του Αφγανιστάν.
Ιατρικά: 
Ανατομικά προβλήματα και προβλήματα όστων λόγω της τεράστιας αύξησης αυτών των σκυλιών στο πρώτο χρόνο της ζωής τους, προβληματάκια με το στομάχι τους και καρδιακά προβλήματα.

ΠΗΓΗ: http://ratses.gr/%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B6%CF%8C%CE%B9/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων