Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου ΞΗΡΟΛΙΜΝΗΣ σε εργαστήρια της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΖΑΝΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε εργαστήρια της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Εκπαιδευτική Επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ξηρολίμνης- Κοζάνης στα Εργαστήρια της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα των Τμημάτων: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης, Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού.
 Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγητές κκ. Βασιλική Νοτοπούλου, Μαριάννα Γαβρινιώτου, Σταυρούλα Γκατζαβέλα, και Αρχοντή Ηλιάδου. Ο προγραμματισμός της επίσκεψης συντονίστηκε από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ Καθηγητή κ. Στέργιο Μαρόπουλο, την κ. Νοτοπούλου  και την Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Αναστασία Κωνσταντινίδου.
Ο κ. Μαρόπουλος καλωσόρισε τους μαθητές, και μετά από μια σύντομη περιγραφή του Ιδρύματος, από την κ. Κωνσταντινίδου, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους των Εργαστηρίων, οι μαθητές ακολούθησαν συνοδεία των καθηγητών τους το οργανωμένο πρόγραμμα επίσκεψης και συγκεκριμένα:
  •          Στο Εργαστήριο Θερμοδυναμικής, ο κ. Ιωάννης Κάρμαλης τους παρουσίασε την διαδικασία μετατροπής των τηγανέλαιων σε βιοντίζελ, καθώς και το σύστημα τηλεθέρμανσης
  •          Στο Εργαστήριο, Μηχανουργικές Κατεργασίες ο  κ. Αντώνιος Τίγγος τους παρουσίασε τους τόρνους και τα μηχανήματα μηχανολογικών κατασκευών
  •          Στα Εργαστήρια Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, ο κ. Αδάμος Στημονιάρης τους παρουσίασε τις διαδικασίες Προσδιορισμού Σκληρότητας Νερού, Εξουδετέρωσης, Διήθησης  και Φυγοκέντρισης Νερού
  •          Στα Εργαστήρια Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις, Ηλεκτροτεχνίας, Βιομηχανικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις ο κ. Δημήτρης Στημονιάρης τους παρουσίασε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εφαρμογές τους, όπως  το ηλεκτρικό ποδήλατο, και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ευχαριστούμε  τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ Καθηγητή κ. Στέργιο Μαρόπουλο,  για την πρόσκληση του σχολείου  μας στο ΤΕΙ,   τους καθηγητές  κ.κ. Κάρμαλη, Αδ. Στημονιάρη, Δημ. Στημονιάρη,  Τίγγο και κ. Παππά για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των εργαστηρίων καθώς και την  Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Αναστασία Κωνσταντινίδου για τον συντονισμό της επίσκεψης.  
                                                                                                  Η Διευθύντρια
                                                                                                                                          Βασιλική  Νοτοπούλου

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων